12 Şubat 2011 Cumartesi

2.bronşiyolit vakası

Geçtiğimiz kış Yiğido'nun ciğerlerini ziyaret eden virüs, bu kış tekrar geldi ziyarete. 2 gün süren burun akıntısı ve hapşırmalardan sonra sabahın 5'inde ayağa kaldırdı bizi bir öksürük krizi. Böyle şeyler neden hep haftasonları ya da gece olur bilmiyorum. Bu sefer de istatistikler yanıltmadı bizi ve pazar sabahı 7'de kendimizi acilde bulduk. "bronşiolit olmuş" dedi ciğerini dinlerken acil doktoru. iİlk doz pulmicort inhalasyonu orada verildi hemen. Eve gelir gelmez geçen sene aldığımız nebulizatör cihazı çıktı tekrar ortaya. 5 günlük bir ventolin ve pulmicort tedavisi ile kendine geldi çocuk. nefes yoluyla direk ciğerlere inen bu ilaçlar sayesinde kısa sürede toparlıyor ciğerleri. Asıl bizi düşündüren kısım bronşiolitin tekrarlamış olması, geçen sene "belki de soğuk algınlığıdır sadece" dediğimiz ve tekrarlamamasını umduğumuz rahatsızlığın geri gelmiş olması. alerjik bünyelerde böyle tekrarlıyormuş ve aslında biraz iyi tarafından bakmak gerekirse 3 yaşına kadar bronşiyolit geçiren çocukların büyük bir kısmı büyüyünce astım olmuyormuş. Anne Olunca Anladım 'da Prof. Dr.Reha Cengizlier ile yapılan röportajda izlemiştim.

Neyse toparladık derken cuma gecesi, yine hafta sonu ve gece, ateşlendi yiğit. Bu aralar yavrucuğumun çıkmaya çalışan köpek dişlerindendir dedik ve çok da telaşlanmadan takip ettik, e artık tecrübeliyiz ya 1- 2 gün süren ateş korkutmaz bizi.. Ee 3. gün oldu düşmedi bu ateş. pazartesi sabah yanıyor hala çocuk. düşsün diye duşa sokuyorum, banyodaki oyuncaklara elini bile sürmüyor kuzucum. Doktora gittik kan tahlili yapıldı ve allahtan grip, infulenza A ve B virüsü, çıktı. Kötü haber bir de bakteri var Yiğido'nun vücudunda. bu demek oluyor ki antibiyotik kullanılacak:( iyi de nasıl? şurup içmez ki bu çocuk. içse de ağız yoluyla geri verir sana tekrar. O zaman iğne olucak, 5sn ağlıycak ama tam dozu almış olacak. 2. antibiyotik iğneden sonra yemek yemeye, 3. den sonra da nefes almaya başladı yiğido. Bu arada kulaktan ateşölçer edindik bir adet. Braun'un en son çıkan modeli süper.2 sn'de ölçüyor. ucu ısındığı için de uyurken bile rahatsız etmeden ölçüm alabildik.


şimdi daha iyi çok şükür. iki ağır hastalığı ardarda atlatan bünye ne alemde şimdi bilemiyorum ama, üst komşumuz ayşe teyzenin getirdiği ev yapımı dut pekmezi yardımcı olacak biraz bağışıklığının artmasına:) Bu arada bu hafta "süt döküldü" dedi yiğit:) tabi bu kadar net değil ama melodisi tam da bu şekilde....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder